School BSO KDV

Yoga is meer dan bewegen. Met yoga werk je niet alleen aan lenigheid, kracht en balans. Uit onderzoek is gebleken dat yoga en meditatie helpen bij het omgaan met prikkels, stress, impulsief gedrag, angsten en concentratieproblemen. Het vergroot zelfvertrouwen, welbevinden en empathie. Essentiele bouwstenen voor leerling en leerkracht!

Ik geef kinderyogalessen vol beweging, samenwerking en rust. Op scholen geef ik de lessen aan hele klassen – inclusief leerkracht- omdat het samen ervaren van yoga verbindt. De vorm en het thema van de les zijn afgestemd op de leeftijd van de leerlingen.

Voor de onderbouw zijn de lessen speels van opzet en werk ik met fantasierijke thema’s als de jungle, op zee, vervoersmiddelen of sprookjes. Voor de hogere groepen staan thema’s als kracht, samenwerken, vertrouwen en concentratie centraal.

Vaste lesonderdelen zijn:

  • Oefeningen om te ontladen, te gronden en op te laden
  • Klassieke yogahoudingen
  • Duo- of groepshoudingen
  • Ademhalingsoefeningen
  • Onderlinge rugmassage (over de kleding)

Ook geschikt voor Speciaal (basis) Onderwijs!

20171106_095948

De mogelijkheden:

Wekelijkse lessen kinderyoga in de gym- of speelzaal. Het hele schooljaar of een kortere periode. Ook zeer geschikt als structurele naschoolse activiteit op school of via de BSO. Mogelijk voor peutergroepen, basisschoolleeftijd en pubers. Een les voor peuters en kleuters duurt 30 minuten, voor oudere kinderen 45 minuten.

Basisscholen in de gemeente Rheden kunnen gebruik maken van het aanbod in het Keuzemenu van Sportbedrijf Rheden. Zo kunnen zij kosteloos 6 yogalessen aanvragen, in te zetten voor 1 of meerdere groepen.

Workshop Yoga op school – klas in balans voor leerkrachten: eenmalige workshop van ongeveer 2 uur. Leerkrachten krijgen hiermee tools in handen om zelf passende yogahoudingen en ontspanningsoefeningen te doen met hun leerlingen. Hoe krijg je rust in de groep na een enerverend speelkwartier? En wat kun je doen om vermoeide leerlingen voor de volgende taak op te peppen? Welke houdingen en oefeningen bevorderen het zelfvertrouwen en stimuleren de creativiteit? Met deze workshop kan het team een goede start maken met het inzetten van kinderyoga in de klas!

20171030_125937

Uitspraken van leerlingen:

“De oefeningen zijn best zwaar, maar ik word er helemaal rustig van.”

“Ik kan even in mijn lichaam kijken.. echt van binnen!”

“Het fijnst vind ik om samen stil te zijn aan het einde van de les.”

Uitspraken van leerkrachten:

“De kinderen vonden het een hele leuke les.”

“We hebben heel lekker gewerkt de rest van de dag, dat kwam door de yoga ’s morgens!”

Neem contact op om de mogelijkheden voor uw school te bespreken:

Advertenties